Kund & anhörig

 

Hos oss är alla välkomna. Vi står för mångfald och bemöter alla med samma respekt och möjligheter att förenkla sin vardag. Att skaffa eller byta assistansanordnare tror många är krångligt eller tidskrävande. Det behöver det inte vara – vi på Sundins Assistans hjälper dig med hela processen. Oavsett om du har assistans idag eller tror att du är berättigad till assistans så är du välkommen att kontakta oss för ett möte utan förpliktelser.

 

Vi hjälper dig att klara dina grundläggande behov, det vill säga vanliga saker som du måste göra varje dag – till exempel att tvätta dig, klä på dig, prata med andra, äta eller gå på toaletten. Du är själv delaktig utifrån din vilja och förmåga och kan bestämma vilka assistenter du trivs med och som ska arbeta hemma hos dig. Du har full insyn över assistansersättningens olika delar och vi har en transparent redovisning av våra kostnader för assistansen. Vi vill ge dig möjligheten att leva ett rättvist liv, därför erbjuder vi kostnadsfri ekonomisk och juridisk rådgivning och stöd.

 

Som anhörig/närstående till en person med funktionsnedsättning har du ofta en nyckelroll i vardagen. Därför vill vi räcka fram en hand till ett samarbete som utgår från den enskilde brukarens villkor, vilja och förmåga. Vi erbjuder utbildning och samtalsstöd genom möten och över telefon.

 

Vår målsättning är att du alltid ska kunna känna dig trygg som brukare, nära anhörig och företrädare!    

 

 

Brukare berättar

 

"Tack vare mina assistenter kan jag leva ett hyfsat normalt liv. Jag får hjälp med de elementära sakerna som att äta, toalettbesök och personlig hygien. Jag får hjälp med träning, stretching och att komma upp på cykeln varje dag i 30-40 minuter."